Hur Coach to Heart blev verklighet: Min resa från personlig utveckling till att skapa förändring

Oct 02, 2024By Mikael Pettersson
Mikael Pettersson

Ibland leder livets tillfälligheter oss till nya vägar som vi aldrig kunde ha förutspått. För mig började allt med en nyfikenhet kring personlig utveckling – en fascination för hur människor kan växa och förändras på djupet. Det här var en tid då coaching var på stark frammarsch i Sverige, och jag började se potentialen i metoder som faktiskt kunde göra skillnad i människors liv. Men hur kunde jag använda dessa insikter för att hjälpa både mig själv och andra?

Steget in i coachingvärlden

När jag började leta efter vägar att utvecklas inom coaching, fann jag snart Leadership By Heart, ett norskt coachningsföretag som hade en holistisk och hjärtcentrerad syn på förändringsarbete. Deras synsätt resonerade djupt med mig, och jag hoppade på deras utbildning för att bli certifierad coach. Det var där min resa verkligen började.

Efter att ha genomfört programmet blev jag certifierad Coach och senare även Master Coach. Här fick jag lära mig verktyg och tekniker som inte bara var kraftfulla, utan som också kändes revolutionerande. Jag kunde nu hjälpa människor skapa förändringar som jag aldrig ens hade kunnat drömma om tidigare. Detta var också startskottet för att grunda Coach to Heart – en verksamhet med fokus på att skapa hållbar förändring genom transformativ coachning.

Upptäckten av energimedicin och emotionellt helande

Men min resa slutade inte där. Personlig utveckling handlar ju om att ständigt växa, eller hur? En dag snubblade jag över något som skulle komma att förändra mitt synsätt på coachning och helande: energimedicin och, specifikt, Emotionskoden. Genom en plattform för personlig utveckling, Younity, kom jag i kontakt med metoder som verkade lova något mer än traditionell coaching.

Emotionskoden, utvecklad av Dr. Bradley Nelson, fascinerade mig på ett sätt som jag inte tidigare upplevt. Jag började studera metoden närmare och blev snabbt övertygad om dess potential. Inte bara för att jag kunde hjälpa mig själv, utan för att jag kunde påverka och göra skillnad för andra – även på avstånd. Jag upptäckte snart att jag kunde rensa människors emotionella bagage, även om de befann sig flera mil bort. Det var så häftigt och passande att jag valde att certifiera mig genom Discover Healing, Dr. Nelsons företag.

Nästa steg: Kroppskoden och Trokoden

För mig var det inte nog att stanna vid Emotionskoden. Jag var hungrig efter mer kunskap, efter fler verktyg som kunde skapa förändringar inte bara emotionellt utan också på fysiska och mentala plan. Därför valde jag att fördjupa mig i Kroppskoden och Trokoden (Belief Code) – två metoder som tillät mig att arbeta med fysiska problem och djupt rotade trosuppfattningar.

Dessa verktyg har hjälpt mig att uppleva, i mitt tycke, häpnadsväckande resultat  med mina klienter. Jag har sett människor med kroniska smärtor, ledproblem och andra fysiska åkommor uppleva lindring och förbättringar, ibland omedelbart efter en session.

Det är de här förändringarna som fortsätter att fascinera och inspirera mig i mitt arbete. 💫🤩

Utmaningar och nya vägar framåt

Jag bedriver däremot  inte Coach to Heart som företag längre på grund av ekonomiska trångmål efter cirka 2 år med företaget. Jag fann däremot ett alternativ, ett flexibelt sätt att fortsätta mitt arbete genom egenanställningsföretag vid namn Convoy, som jag nu har bytt till ett annat som heter Invozio. Den här lösningen har gett mig möjligheten att driva verksamheten (som jag värnar så mycket om) vidare utan att behöva starta om som enskild firma. Mina kunder påverkades minimalt av denna förändring, och det enda som har ändrats är att fakturering nu sker genom Invozio. 👏😁

Framtiden för Coach to Heart

Coach to Heart är därför en fullt levande verksamhet – med tankar på att skala upp igen när tiden är inne.

Min drivkraft, att skapa verklig förändring i människors liv, finns kvar, starkare än någonsin!

Jag vet att när tiden är inne, kommer Coach to Heart att återvända som ett fullfjädrat företag, och kunna nå ut till ännu fler människor.


Slutsats

Att starta Coach to Heart var alltså en naturlig förlängning av min passion för personlig utveckling och viljan att hjälpa andra. Genom åren har jag fått vara en del av otroliga förändringsresor, både som coach och energibalanserare. Och även om resan har förändrats, är min önskan densamma: att få göra skillnad i människors liv, varje dag.

Och det, mina vänner, är vad som fortsätter att driva mig framåt. 

two person's arms