Är Energibalansering lösningen till allt eller behöver vi göra mer?

Oct 10, 2024By Mikael Pettersson
Mikael Pettersson
energibalansering (emotionskoden,kroppskoden,trokoden och agerande tillsammans
Räcker det verkligen att bara balansera vårt energifält?

Jag funderade idag över det här med förväntningar runt olika metoder som finns och vad som är rimligt att ha. Hur högt ska vi lägga ribban?

Jag som certifierad coach och energibalanserare (energi healer) har själv reflekterat och tänkt på vilka förväntningar som ställs på mina tjänster och hur dessa metoder uppfattas allmänt.

Tjänster som emotionskoden, kroppskoden och trokoden kan vara otroligt kraftfulla verktyg för att identifiera och åtgärda obalanser i vårt energiflöde. Men trots hur fantastiska dessa metoder är, är det viktigt att förstå en sak – de är inte ett magiskt piller som plötsligt ger oss ett perfekt liv. 💊🤷‍♂️

Det är lätt att tro att om vi bara hittar rätt balans, så kommer allt annat att lösa sig. Men sanningen är att äkta förändring kräver något mer än så. För att verkligen leva ett liv i harmoni och uppfyllelse behövs mer än energibalansering – vi måste agera, förändra vårt tankesätt och ta ansvar för vårt välmående.

Vad är egentligen energibalansering? 🤔

Energibalansering handlar om att skapa balans mellan kropp och själ genom att lösa upp blockeringar i vår energi. Metoder som emotionskoden och kroppskoden hjälper oss att identifiera och frigöra instängda emotioner (nedtryckta känslor) och andra energier som fastnat i vårt system, ofta till följd av gamla trauman eller stressiga situationer. Vi kan de det som att du rensar din inre miljö från störande element som påverkar ditt välmående.

Men här är kärnan: även om dessa verktyg är ovärderliga, är de bara en del av ekvationen. 

Att Balansera din energi är ovärderligt – men glöm inte att agera ⚖️💪

Ett vanligt missförstånd är att energibalansering ensam kan leda till ett fullkomligt liv. Självklart kan det göra mycket för vår inre hälsa och vårt emotionella välmående. Men om vi inte följer upp med konkreta handlingar kommer vi sannolikt inte att uppleva den långvariga, hållbara förändring vi söker. Vi måste aktivt jobba med vår självkänsla, våra tankemönster och hur vi hanterar livets utmaningar.

Som Tony Robbins en gång sa: “The path to success is to take massive, determined action.” Vi kan alltså inte bara luta oss tillbaka och vänta på att energin ska göra jobbet – vi behöver ta steg framåt, skapa nya vanor och verkligen engagera oss i vår personliga utveckling.

Vägen till ett uppfyllt liv: Ett agerande tillsammans med energi i symbios

För att skapa ett liv där du verkligen mår bra på djupet, behöver du arbeta med både din inre och yttre värld. Energibalansering kan ge dig klarhet och harmoni, men du måste också ta ansvar för att förändra de vanor och beteenden som inte längre tjänar dig. Varje steg du tar genom ditt agerande kommer att vara nyckeln till att du kommer få leva ett meningsfullt, spännande, roligare och givande liv.

Här är ett exempel: Om du identifierar att rädsla för misslyckande håller dig tillbaka, kan emotionskoden hjälpa dig att frigöra den energin som ligger till grund för den problematiken. Men därefter måste du börja ta små steg utanför din bekvämlighetszon. Det är bara genom att kombinera dessa två processer – energibalansering och aktiv handling – som du kan uppnå långsiktig framgång och välbefinnande.

Energibalansering är alltså inget slutmål

Att arbeta med verktyg som Kroppskoden och Trokoden kan vara otroligt transformerande, men det är viktigt att komma ihåg att de inte är ett slutmål. Dessa metoder är stödjande verktyg på din resa, men du måste själv ta kontroll över rodret. 🫵👌😊

Statistik visar att de som kombinerar energibalansering med konkreta förändringar i sitt liv upplever en mer varaktig känsla av välmående. En studie publicerad i Frontiers in Psychology visade att individer som aktivt arbetar med både sina mentala och emotionella hälsovanor uppnår betydligt bättre resultat än de som endast fokuserar på ett av områdena.

Det bästa du kan göra för dig själv: Ta ansvar för din resa 

Det är lätt att falla i fällan att tro att vi bara behöver “fixa” vår energi för att alla problem ska försvinna. Men livet handlar inte bara om att balansera; det handlar om att växa, utvecklas och möta utmaningar med styrka.

Som coach arbetar jag med att guida mina klienter till både inre och yttre transformation. Mitt råd till dig är att använda energibalansering för att finna balans i ditt inre liv och ta bort eventuella hinder – men glöm inte att det är dina handlingar som sedan kommer skapa förändringarna i ditt liv. 💫🤩

Så vad kan du göra idag och framåt?

Energibalansering är utan tvekan ett kraftfullt verktyg för att harmonisera både kropp och själ. Men för att verkligen förändra ditt liv behöver du också agera. Så, fundera på vad du behöver göra idag – vilka steg kan du ta för att gå mot ett mer balanserat och uppfyllt liv?

Ditt välmående ligger alltid i dina egna händer. 🙏🏻😇🤗